Pole Dance

Pole Dance


Project Description
  • 0
  • 13 mars, 2016

Boka

Pole dance är en mycket vacker sport som kombinerar dans, akrobatik och styrka på hög nivå. Många likheter kan hittas mellan pole dance och den akrobatiska cirkuskonsten chinese pole samt den indiska sporten mallakhamb. Som tränings- och motionsform har pole dance växt explosionsartat de senaste åren, och expanderar fortfarande i hela världen.

Du behöver inte ha någon tidigare erfarenhet av vare sig dans eller gymnastik för att börja träna pole dance. Utifrån din egen förmåga kommer du att utveckla styrka i hela kroppen och förbättra din smidighet samt kroppskontroll. Innan du vet ordet av gör du saker du aldrig trodde var möjligt med din kropp.
På Uppsala Danscenter har vi en stor och rymlig lokal helt tillägnad pole dance och andra fitnessklasser som stretch. I vår 130 m2 stora lokal finns 16 stänger, en stor spegelvägg och förstklassig ljudutrustning.

Pole dance rekommenderas inte till gravida då magmuskulaturen används mycket under träningen. Om du har problem/skador i axlar och handleder bör du kontakta din läkare innan du anmäler dig till en kurs. Tänk på att inte använda hudkräm på händerna och benen innan lektionen, detta gör att det är svårt att få ett bra grepp och att stången blir mycket hal. Ta gärna med en egen liten handduk att torka av svettiga händer med. Ta också av smycken som ringar, armband, klockor och halsband då dessa kan skada både dig och stången.

Kom i tid till lektionen. Uppvärmningen är en mycket viktig del i träningen för att undvika skador.

Vår åldergräns har inget att göra med att det på något sätt är en ”barnförbjuden” träningsform. Men då många trick och snurra kräver att man har tränat upp en del styrka och teknik har vi valt att sätta en åldersgräns på 15 år.

Vi tränar barfota och du bör ha på dig hotpants och en sporttopp under dina vanliga träningskläder. Hudkontakten krävs för att kunna utföra de trick vi ska lära oss.
Nybörjare: På nybörjarkursen krävs inga förkunskaper. Du behöver inte ha någon tidigare erfarenhet av vare sig dans eller gymnastik för att börja träna poledance. Utifrån din egen förmåga kommer du att utveckla styrka i hela kroppen och förbättra din smidighet samt kroppskontroll. Tänk på att inte använda hudkräm på händerna och benen innan lektionen, detta gör att det är svårt att få bra grepp och att stången blir mycket hal.

Fortsättning 1: Den första fortsättningskursen kräver att du gått minst en nybörjarkurs och att har stabil klättring. Vi utvecklar vår teknik, styrka och smidighet för att kunna göra svårare trick på stången och längre snurrkombinationer. Hör med din instruktör om du är osäker på vilken nivå du ska välja. Du bör ha på dig hotpants samt en kortare sporttopp under dina vanliga träningskläder. Hudkontakten krävs för att kunna utföra de trick vi ska lära oss.

Fortsättning 2: Den andra fortsättningskursen kräver att du gått minst en Fortsättning 1 kurs (minst två terminers Poledance). Du bör ha starka inside- och outside leg hang (scorpio och gemini). Vi utvecklar vår teknik vidare med svårare och tyngre trick samt längre trickkombinationer på stången. Hör med din instruktör om du är osäker på vilken nivå du ska välja. Du bör ha på dig hotpants samt en kortare sporttopp under dina vanliga träningskläder. Hudkontakten krävs för att kunna utföra de trick vi ska lära oss.

Medel: Medelkursen krävs att du gått minst en Fortsättning 2 kurs (minst tre terminers Poledance). Du bör kunna gör air inverts och ha styrka för längre trickkombinationer på stången. Under denna kurs kommer vi jobba mycket med att skapa ett flöde mellan poletrick och floor work och även en del improvisation. Hör med din instruktör om du är osäker på vilken nivå du ska välja.

Avancerad: För den avancerade nivån krävs en stabil shouldermount och att du har förståelse för elbow grips, som till exempel Ayesha. Du lär dig många trick som vi binder samman till längre kombinationer. Tricken kräver både styrka och smidighet.

Choreo: Pole Choreo är en dansklass där du lär dig en koreografi med stången i centrum. Vi lär oss olika trickkombinationer och arbetar med rörelser nära golvet (floorwork). För att hitta ett skönt flöde i dansen väver vi in övergångar mellan olika steg. Den här klassen är för dig som vill utvecklas som dansare och lära dig använda dina kunskaper på stången på nya kreativa sätt. Du kan också räkna med förbättrad koordination, uthållighet och styrka. För att gå pole choreo kräv det att du minst gått fortsättning 1 eller motsvarande.

Boka Poledance!

Uppsala Danscenter!


Hoppa till verktygsfältet